Visire

‏‏‎ ‎VISIRE

Olet perustanut yrityksen tai olemassa olevat kotisivut alkavat näyttämään ulkonäöllisesti ikänsä. Kyllä, kotisivuja on hyvä päivittää noin 2–3 vuoden välein, jotta ne näyttävät modernilta ja hyödyntävät uusimpia trendejä ja tyylejä. Nyt kuitenkin mietit pitäisikö hankkia kotisivut halvalla vai maksaa vähän enemmän?


Kotisivut halvalla: Mistä ja miten, kuinka saada edulliset kotisivut?

Kotisivut voivat ensisilmäyksellä vaikuttaa todella turhalta hankinnalta ja voi tuntua, että heität arvokasta starttirahaa tai omaa rahaa hukkaan. Näin ei kuitenkaan asia ole vaan kotisivut ovat tärkeä osa jokaisen yrityksen toimintaa nykypäivänä olisitpa lähestulkoon millä toimialalla tahansa. Kotisivujen hankkimiselle hyvin harvoin näkee heti tulosta vaan julkaisun jälkeen voi kestää muutama kuukausi tai jopa vuosia ennen kuin sivut oikeasti alkavat näyttämään arvonsa. Täytyy siis pysyä kärsivällisenä. Kotisivujen elinkaari on maratoni ei pikajuoksu.

Nykyään voi hankkia joko todella edulliset kotisivut joissakin tapauksissa jopa täysin ilmaiset. Mutta onko ilmaiset tai todella halvat kotisivut sittenkään hyvä idea vai kannattaako kotisivuihin sittenkin investoida hieman enemmän kuin pari kymppiä?

Kotisivut halvalla

Kuinka halvalla saan edulliset kotisivut?

Suomesta löytyy monia eri palveluita, jotka tarjoavat ”tee se itse” kotisivuja halvalla, joissa pääset itse syöttämään kaikki tiedot mitä sivuille haluat ja tietokoneohjelma tuottaa sinulle valmiiseen pohjaan muovatut edulliset kotisivut. Huono puoli tässä tietenkin on se, että vaikka saat omat edulliset kotisivut, ne voivat olla samalle pohjalle rakennetut muutaman tuhannen muun yrityksen kanssa etkä erotu joukosta laisinkaan. Nämä palvelut usein myös mainostavat kotisivuja halvalla mutta joudut maksamaan kuukausittain useita kymppejä sivuista sekä sitoutumaan sopimuksiin, joiden purkaminen on todella haastavaa ja sivujen siirtäminen sopimuksen lakkauttamisen yhteydessä vaikuttaa lähestulkoon mahdottomalta. Tämä kuukausihinta mitä tee se itse palvelut laskuttavat on usein myös paljon korkeampi verraten siihen, että ottaisit itsellesi webhotellin, joissa säilyttäisit kaikki oman sivujesi tiedostot.

Toinen halpa vaihtoehto on sellaiset freelancerit/harrastajat, jotka rakentavat kotisivuja vain huvinvuoksi. Tätä kautta voit saada edulliset kotisivut parilla satasella, mutta usein myös tässä tapauksessa tekijä hyvin harvoin rakentaa sivuja alusta loppuun itse. Usein tässä hintaluokassa ei vielä mitään yksilöllisiä kotisivuja saa, vaan sivuille asennetaan valmis teema, johon lisätään antamasi tekstit, kuvat ja muut tiedot. Eli periaatteessa tämä ei eroa ollenkaan yllä mainitusta massa kotisivuista.

Jos siis haluat todella halvat kotisivut ole valmis siihen, että yrityksesi kotisivut tulevat hyvin suurella todennäköisyydellä näyttämään ulkonäöllisesti täsmälleen samalta monen sadan tai jopa tuhannen muun yrityksen kanssa, tai sivusi on rakennettu valmiin teeman päälle ja myös tässä tapauksessa näyttävät melkeinpä samanlaisilta muiden kanssa.

Edulliset kotisivut

Kuinka halvalla saan yksilölliset kotisivut?

Tähän kysymykseen on todella vaikea vastata, sillä kotisivujen hintoja on melkeinpä yhtä monta kun tekijöitäkin. Suurimalla osalla freelancer tekijöistä, jotka toteuttavat yksiöllisiä kotisivuja hinta lähtee liikkeelle noin lähemmäs tonnista ylöspäin. Usein freelancerin kautta hinta on noin 1000-5000€ kertamaksuna.

Suuret mainostoimistot sen sijan voivat pyytää jopa kymmeniä tuhansia kotisivujen toteutuksesta. Silloin ei enää puhuta edullisesta kotisivusta, vaan todella kalliista ja tämänhintaiset kotisivut harvoin ovat tarpeelliset ellet ole todella suuri yritys ja haluat että kotisivut koodataan käsin alusta loppuun ja projektinkesto voi olla useita kuukausia.


Kuinka nopeasti saan tehtyä kotisivut halvalla?

Jos päätät joka tapauksessa rakentaa kotisivut itse ne valmistuvat niin nopeasti kuin itse maltat ja jaksat niitä tehdä. Valmiiseen pohjaan tehdyt kotisivut tarjoavat palvelut voivat saada sivut pystyyn parissa minuutissa. Kun vielä syötät omat tekstit sivuille niin homma voi kaiken kaikkiaan kestää noin yhden iltapäivän.

Yksilölliset kotisivut freelancerin tekemänä kestävät keskimäärin noin parista viikosta yhteen kuukauteen toteuttaa.

Miksi näin suuri aikaero?

Tämä johtuu siitä, että freelancerin toteuttamat yksilölliset kotisivut saavat usein alkunsa täysin tyhjästä valkoisesta sivusta, hieman kuten maalaus. Verraten kotisivut halvalla palveluihin, joissa kotisivut eivät koskaan saa alkua tyhjältä sivulta vaan taustalla on aina jokin valmisteema.


Miksi yksilölliset kotisivut eivät ole ilmaiset tai halvat?

Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että yksiöllisten kotisivujen takana on aina ihminen, joka tekee sivut käsin alusta loppuun ja kokemus ja osaaminen maksaa. Melkeinpä kuka tahansa voi opiskella netistä viikon sisällä, miten sivuille ladataan ja asennetaan valmis pohja, johonka sitten voidaan syöttää materiaalit ja veloittaa tästä sitten sen parisataa. Onko tämä sitten sitä mitä oikeasti haluat?

Kotisivut halvalla tuottavat palvelut ovat usein myös todella rajatut siinä mitä oikeasti saat ja usein yksinkertaiset toiminnot lukitaan kalliiden pakettien taakse, jotta maksaisit enemmän päivänselvistä toiminnoista.

Kotisivut halvalla vai yksilölliset kotisivut

Mitä eroa on yksilöllisillä kotisivuilla ja edullisilla kotisivuilla?

Eroja on vaikka kuinka paljon, joista päällimmäisimmät ovat ulkoasu, ominaisuudet sekä laatu.

Ulkoasu:

Kun tilaat itsellesi kotisivut halvalla käyttävät nämä aina valmista sivupohjaa taikka valmisteemaa, joka on kaukana yksilöllisestä. Sivujen ulkoasun voi jakaa monta tuhatta muuta yritystä suomessa ja ympäri maailmaa.

Yksilölliset kotisivut rakennetaan sen sijan usein täysin alusta loppuun käsin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen projekti lähtee liikkeelle tyhjästä valkoisesta sivusta.

Ominaisuudet:

Kun tilaat itsellesi kotisivut halvalla ovat nämä usein kuukausihintaisia palveluita ja joudut solmimaan pitkäkestoisen sopimuksen. Usein näillä palveluilla on olemassa täysin karvalakki malli, joka on todella edullinen mutta ei sitten sisällä lähestulkoon laisinkaan ominaisuuksia.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hyvin yksinkertaiset ominaisuudet, jotka saisit yksilöllisten kotisivujen kanssa mukaan laskettuna hintaan ovat edullisten kotisivujen vaihtoehdossa lukittu kalliimpien kuukausihintojen taakse.

Laatu:

Tämä tuskin tulee kovin suurena yllätyksenä mutta käsintehdyt kotisivut freelancerin toimesta tulevat olemaan lähestulkoon aina laadukkaammat kuin valmiiseen pohjaan tehdyt edulliset kotisivut tietokoneohjelmalla. Tämä johtuu siitä, että valmiit sivupohjat on tarkoitettu sopimaan kaikille mutta ei oikeastaan kenellekään erityisemmin. Yksilölliset kotisivut sen sijan toteutetaan yrityksen tarpeiden mukaan ja ulkoasussa pidetään huolta, että yrityksen oma ilme tuodaan esille.


Miten päättää ostatko kotisivut halvalla vai yksilölliset kotisivut

Nyt onkin sitten sen ”vaikean” päätöksen aika. Ostaako kotisivut halvalla vai sijoittaako hieman enemmän ja saa laadukkaat yksilölliset kotisivut. Päätöksen tulisi perustua hyvin pitkälti siihen mitä haluat. Jos et välitä hirveästi sivujen ulkoasusta, SSL-suojasta, hakukonenäkyvyydestä ja ylipäätänsä toimivuudesta edulliset kotisivut ovat oiva valinta. Jos sen sijan haluat, että sivusi ovat näyttävät tekohetkellä ja pysyvät näyttävänä seuraavat vähintään 2-3 vuotta, yksilölliset kotisivut ovat parempi vaihtoehto.

On myös hyvä pitää mielessä, että yksilölliset kotisivut ovat lähestulkoon aina nopeammat ja paremmin myyvät kuin valmiiseen pohjaan tehdyt edulliset kotisivut.


Yhteenveto:

Tiivistetysti voit siis ostaa edulliset kotisivut ja saada sivut pystyyn nopeasti. Jos ne sitten myyvät tai hankkivat lisää asiakkaita on toinen kysymys. Halpa tai ilmainen nimittäin harvemmin tarkoittaa laadukasta. Yksilölliset sivut maksavat hankintahetkellä enemmän, mutta kun ne tehdään kerran oikein niin ne maksat itsensä takaisin eikä sinun tarvitse murehtia niiden uudistamisesta moneen vuoteen. Kotisivut ovat investointi kuten mikä tahansa muu työkalu tai tarvike minkä tarvitset yritystoimintaasi varten.

Kategoriat: Uncategorized