Visire

‏‏‎ ‎VISIRE

Kotisivukone Vs WordPress

Kotisivukone (-et) on halpa tai jopa joissakin tapauksissa jopa ilmaisia suosittuja vaihtoehtoja. Kysymys kuitenkin herää, onko mikään asia mikä on ilmaista oikeasti hyvä ja laadukas?

Kun perustat yrityksen tai jos olet jo perustanut yrityksen tiedät, että alussa rahaa millä päästä alkuun on usein hyvin vähän tai se puuttuu kokonaan. Ja kotisivut ovat rahan pienestä määrästä huolimatta asia, johonka haluat sijoittaa ja jotka tarvitset menestyäksesi yrittäjänä. Kotisivujen avulla saavutat laajemman määrän ihmisiä internetin välityksellä.

 

Hyvät ja huonot puolet WordPress ja kotisivukone!

Kotisivukone tuottaa laadukkaita ja toimivia kotisivuja mutta onko laatu kuitenkaan sitä tasoa mitä sinä toivoisit? Kotisivujen laatu on tärkeää ajatellen asiakkaita sillä ethän halua menettää asiakkaita toiselle yritykselle vain sen takia koska toisen yrityksen sivut ovat nykyaikaiset ja toteuttanut osaava yksityinen kehittäjä esim. WordPressiä käyttäen.

Ethän myöskään halua, että sivusi näyttävät samalta, kun monen toisen kotisivut tai että olet rajattu sen perusteella paljonko maksat kotisivukoneesta per kuukausi.

Nykypäivänä kotisivut löytyvät lähestulkoon kaikilta yrityksiltä ja voi tuntua vaikealta olla aina huipulla, kun kilpailu on niin kovaa toisten yritysten kanssa siitä kenen sivut ovat näyttävimmät ja parhaat toimivuudelta.


Kotisivukoneet vs WordPress

Lyhyt vastaus on WordPress ja yksityinen kehittäjä. Pitempi vastaus on kuitenkin hieman monimutkaisempi.

Et omista sivujasi täysin!

Kun rakennat kotisivut käyttäen jotakin kotisivukonetta et käytännössä omista sivua itse. Vaikka olet rakentanut sivusi itse niin et voi muokata tiedostoja serveripuolelta tai vaihtaa asetuksia, jotka tapahtuvat serveri tasolla. Jotkut kotisivukoneet tarjoavat tämän mahdollisuuden mutta eivät kaikki.

Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että jos valitsemasi kotisivukone palvelun tarjoaja päättää sulkea ovensa huomenna niin sivusi myös häviävät sen myötä. Tämä ei ole hyvä asia niin kuin voi päätellä! Et menetä ainoastaan näkyvyyttäsi netissä mutta myös sijaintisi hakukoneiden tuloksissa kuten esim. Google, jotka voivat kestää jopa 4-6 kuukautta saavuttaa!

Kun rakennat sivut WordPress kehittäjällä ja valitset hosting palvelun, omistat sivusi täysin itse ja sinulla on yksinoikeus muokata sivujasi sekä omistat itse kaiken sisällön mitä sivuillesi tuotat.

 

Hakutulokset & Turvallisuus

Toinen tärkeä seikka on turvallisuus ja päivitysten määrä. WordPress saa jatkuvasti päivityksiä ja sivujesi turvallisuuteen voit itse vaikuttaa asentamalla lisäosan (pluginin) joka suojaa sivujasi kaikilta eri tason hyökkäyksiltä.

Hakutuloksista esille tuleminen on varmasti sinulle tärkeä asia niin kuin sen myös kuuluisi olla! Jos et näy tuloksissa, kun etsitään vaikka ”Autokorjaamo Helsingissä” niin on hyvin pieni todennäköisyys, että asiakas tulee sinun yrityksellesi. Tähän auttaa WordPressistä löytyvät lukuisat SEO (hakukoneoptimointi) lisäosat. Näistä suosituin on kuitenkin lisäosa nimeltään Yoast SEO, joka auttaa sinua tuottamaan sisältö sivuillesi, sillä tavalla että sivut tulevat esille hakutuloksista.

 

Blogin perustaminen

Blogin perustaminen tuo Hubspotin tutkimuksen mukaan jopa 97% enemmän kävijöitä sivuillesi! Ajattele… jopa 97% enemmän kävijöitä!

WordPressin kautta sivuja tehdessä on mahdollista luoda blogi sivu, jonne voit itse tuottaa sisältöä. Esim. tämä mitä luet juuri nyt tällä hetkellä, on blogiteksti. Ja tämä kohta sopii hyvin yhteen yllämainitun kohdan kanssa. Vain sinä omistat blogisi voit siis julkaista mitä itse haluat!

 

Monikielisyys

Onko yrityksesi kaksikielinen? Tai ehkä jopa kolmikielinen? Ei hätää WordPressin kautta sivut voidaan luoda sillä tavalla, että kävijä voi valita oman kielensä ja sivujen kaikki sisältö vaihtuu.

WordPress on myös future proof! Kun taas eri kotisivukoneet ehkä voivat seuraavan viiden vuoden aikana hävitä kokonaan, WordPress tulee jatkamaan olemassaoloaan lukusia vuosia eteenpäin! Tämän vuoksi niin monet yritykset ympäri maailmaa rakentavat sivunsa WordPressin avulla koska he haluavat, että sivut ovat pystyssä myös 10 vuoden päästä.


Miten tämä sitten käytännössä ratkaisee ongelman kotisivukone vai WordPress?

WordPress ja yksityinen kehittäjä ovat täten huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kotisivukone/kotisivukoneet. Tulos on aina parempaa ja tarkempaa ja luovuuden voi myös ottaa kokonaan uudelle tasolle WordPressin avulla koska lisäosia on olemassa noin 54 000 ja eri teemoja sekä ratkaisuja on loputtomasti!

Jos siis olet perustanut yrityksen tai harkitset yrityksen perustamista tai sivujen hankkimista itsellesi niin kanttaa valita yksityinen kehittäjä tai yritys, joka tuottaa sivut WordPressin tai vastaavan palvelun kautta, jotta sivusi ovat parhaat mahdolliset!

Hyvät kotisivut nostavat myös yrityksesi statusta ja asiakkaiden saamaa ensivaikutelmaa huomattavasti. Ensivaikutelmat ovat tärkeitä sillä huonot kotisivut voi tarkoittaa, että asiakas päätyy menemään kilpailijasi sivuille ja tämän seurauksena ehkä valitsee ostaa tuotteen/palvelun kilpailijasi kautta.

Kategoriat: Uncategorized